Search
Close this search box.

TV Oranje verliest beroepszaak

TV Oranje heeft de beroepsprocedure tegen het Commissariaat voor de Media verloren. De rechtbank in Leeuwarden heeft de televisiezender niet-ontvankelijk verklaard, zo liet de Tros weten. TV Oranje treedt al langer op tegen de Tros, die met het kanaal sterren.nl kwam. Volgens TV Oranje had de waakhond van de media sterren.nl niet mogen goedkeuren. Het digitale kanaal van de Tros zou onrechtmatig staatssteun krijgen en concurrentievervalsend zijn.

De rechtbank in de Friese hoofdstad verklaarde het beroep van TV Oranje niet-ontvankelijk omdat de termijn overschreden is. Ook zou de televisiezender onvoldoende belang bij een proces hebben. Tros is blij met de uitspraak. Directeur Pieter Kuipers: “Wij constateren dat ook in deze procedure wordt bevestigd dat de TROS binnen de grenzen van de Mediawet opereert en zijn verheugd dat de rechtbank dezelfde mening is toegedaan als het Commissariaat voor de Media.”

Op het tv-kanaal sterren.nl zijn, net als bij concurrent TV Oranje, 24 uur per dag non-stop Nederlandse artiesten te zien en te beluisteren. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten