Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veronica wil ‘Altijd Klassiek’ [Update3]

De Veronica Holding B.V. heeft bij het C.v.d.M een aanvraag gedaan om een commerciële omroep te starten met de naam ‘Altijd Klassiek’. De vereniging Veronica heeft namelijk interesse in het kavel A8, waar tot 11 maart 2009 Arrow Jazz FM op te horen was. Guido van Nispen, Algemeen Directeur van Veronica Holding wilde woensdag nog geen uitspraken doen. “Dit is nu niet het goede moment”. De aanvraag van Veronica is waarschijnlijk voor Classic FM van de Sky Radio Group.

Ook Kink FM van de vereniging Veronica heeft weer interesse in een etherfrequentie, maar ook over de toekomst van Kink FM wilde Van Nispen weer niets zeggen. Kink FM strijdt al jaren voor een etherfrequentie.

Daarnaast hebben ook onder andere ook Radio 538, Erik de Zwart, Skyradio, Radio Jazz B.V. uit Amsterdam en WBS Projects B.V. (een nieuwe B.V. van Arrow Media Group / Ad Ossendrijver) interesse in het klassieke kavel waar Arrow Jazz FM eerder op zat. Talpa Media Holding NV heeft namens Radio 10 Gold een aanvraag ingediend voor het kavel A7, terwijl Lex Harding eerder al aangaf interesse te hebben in dit kavel.

Arrow zenders non-stop
Bij Arrow Classic Rock is sinds woensdag (30 april) alleen nog maar non-stop muziek te horen. Rinse Blanksma presenteerde woensdagmorgen voor de laatste keer zijn radioprogramma op Arrow Classic Rock. Op Arrow Jazz FM was al non-stop muziek te horen.

Update
Eigenaar Ad Ossendrijver heeft inmiddels faillissement aangevraagd voor zijn twee radiostations Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM. Opmerkelijk is dat Ossendrijver nog wel hoopt op een doorstart, hij heeft afgelopen week een nieuwe aanvraag voor Arrow gedaan.

Ook opvallend is dat eigenaar Ad Ossendrijver roept dat Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM voorheen (met etherfrequenties) nog ca. 3 miljoen verschillende luisteraars per maand bereikten. “Door het wegvallen van de FM-distributie zijn daar nu naar schatting nog zeker 2 miljoen van over”, zo meldt Ossendrijver zonder bewijzen. [Radiowereld.NL]