Zoek
Sluit dit zoekvak.

Willie Oosterhuis richt Onze TV op

Willie Oosterhuis heeft vastomlijnde plannen om in juni een nieuwe Twentse zender te beginnen. Samen met compagnons Ronald Nijboer, Frans Strikker en een anonieme financier komt de voormalige RTV Oost-coryfee met de omroep Onze TV. Dat onthulde initiatiefnemer Strikker dinsdag.

Maandag werd bekend dat Oosterhuis per direct vertrekt bij RTV Oost, waar hij voornamelijk muziekprogramma’s presenteerde als Sterrenparade en RegioTap. RTV Oost gaf de plannen van Oosterhuis voor een eigen zender als reden voor de breuk.

Onze TV wil zich volgens Frans Strikker, die als cameraman onder meer freelance werkte voor SBS, richten op televisie ‘van en door het volk’. “Het wordt een brede commerciële zender voor mannen, vrouwen, kinderen, voor iedereen”, legt hij uit.

De nieuwe commerciële omroep is momenteel nog in gesprek met verschillende kabelbedrijven maar is vastbesloten om in juni te beginnen met uitzenden. De eerste maanden zal dit alleen in het weekeinde zijn, met op zaterdag reportages over de promotietour die de omroep gaat maken langs regionale feesten en op zondag registraties van het door Willie Oosterhuis gepresenteerde Mega Piraten Festijn.

Vanaf september wil Onze TV klaar zijn voor de reguliere programmering, van naar verwachting tweeënhalf uur per dag. RegioTap, het populaire programma van Oosterhuis dat onlangs het veld moest ruimen bij RTV Oost, zal volgens Strikker zeker deel uitmaken van de programmering. De muziekshow wordt onder de naam De Deure nieuw leven ingeblazen op Onze TV. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten