Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dagblad De Pers alleen nog in Randstad

Dagblad De Pers is vanaf maandag alleen nog in de Randstad te krijgen. Daarbuiten kunnen lezers de gratis krant nog wel via internet lezen. De krant wordt in de Randstad op dezelfde manier verspreid als voorheen. Dat gebeurt in het openbaar vervoer, via kantoren, universiteiten, hogescholen en winkels. De oplage wordt met het besluit teruggeschroefd naar tweehonderdduizend, lichtte directeur/uitgever Ben Rogmans donderdag toe in de Volkskrant.

Het besluit daartoe is genomen door uitgever Wegener waarmee sinds vorige maand wordt samengewerkt. Volgens Rogmans heeft De Pers het in deze tijd van crisis moeilijker omdat het geen vaste inkomsten uit abonnementen heeft.

De krant begon twee jaar geleden met een oplage van zeshonderdduizend. De inkrimping heeft volgens Rogmans geen gevolgen voor het aantal van veertig arbeidsplaatsen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten