Zoek
Sluit dit zoekvak.

De nieuwe middag van Radio Noord

De middag op de regionale zender Radio Noord gaat met ingang van woensdag (6 mei) veranderen. Vanaf vier uur ´s middags gaat de omroep zich nog nadrukkelijker richten op mensen onderweg. De omroep doet dit, omdat de avondspits tegenwoordig steeds eerder op gang komt. Vanaf vier uur brengt de omroep daarom dagelijks nieuws uit Groningen, reacties van luisteraars op dat nieuws, flitsmeldingen en vooral ook veel informatie voor het verkeer.

De presentatie van het nieuwe nieuwsprogramma tussen 16.00 en 18.00 uur is in de vertrouwde handen van Henk Binnendijk. Hij is al volop aan de slag met de voorbereidingen: “We hebben er zin. Een ander geluid aan het eind van de middag. Tussen vier en zes uur is voor de meeste mensen het werk gedaan, ze zitten dan in de auto op weg naar huis. Wij gaan ze bijpraten, met al het nieuws van de dag. En met de reacties van bellers in ‘Altijd Wat Anders’, want die rubriek blijft en wordt zelfs uitgebreid.”

Het nieuwe programma krijgt de naam Van Noord tot Zes. Een variant dus op het succesvolle ochtendprogramma met de omgekeerde titel: Van Zes tot Noord. Het vervroegde begin van het nieuws in de middag heeft gevolgen voor de Muziekfabriek van Karel Oosterhuis. Die opent vanaf volgende week woensdag een uurtje eerder. [Radio Noord/Radio.NL]

Gerelateerde berichten