Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duitse publieke tv zendt toch Tour uit

De Tour de France is komende zomer toch live te zien op de Duitse publieke televisie. Op de website van de ARD staat dat er elke dag een uur lang aandacht wordt besteed aan de grootste wielerwedstrijd van het jaar. In oktober meldde de zender nog met het uitzenden van de Tour te stoppen, maar nu wordt toch het tot 2011 lopende televisiecontract gerespecteerd.

De publieke zenders stopten in 2007 al eens met het live uitzenden van de Tour na een dopinggeval van de Duitse renner Patrick Sinkewitz. Vorig jaar werden de uitzendingen hervat, maar nadat in de maanden na de Tour Stefan Schumacher en Bernhard Kohl als dopingzondaars door de mand vielen, werd besloten er definitief een punt achter te zetten. Na toezeggingen van de tourdirectie over een strenge dopingaanpak is men daar nu op teruggekomen.

De aandacht die de ARD aan de Tour besteedt is wel een stuk minder dan in het verleden, toen vaak de volledige bergetappes werden uitgezonden. Komende zomer zal alleen het laatste halfuur van elke rit rechtstreeks op de buis te zien zijn. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten