Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 509 voor mensen met visuele beperking

‘Radio 509’ is een nieuw radiostation wat vanaf 12 mei (20:00 uur) alleen via internet te horen is. De naam ‘Radio 509′ heeft te maken met de datum waarop het station zal starten. 12 mei valt in maand 5 van het jaar 09. Radio509 is een nieuw mediaproject waar jongeren met een visuele beperking de mogelijkheid hebben om hun stem letterlijk en figuurlijk te laten horen. Zij maken namelijk zelf alle programma’s voor dit nieuwe radiostation.

In Nederland zijn er ruim 500 duizend mensen met een visuele beperking. Dit is dus de voornaamste doelgroep voor Radio509. Maar eigenlijk is Radio509 voor iedereen die horen wil. Naast een volwassen muziekmix met hits van de afgelopen 50 jaar, brengt Radio509 ook luisterfilms, hoorspelen, radioverhalen en reportages.

De zender/stream wordt aangezet door de voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Visio, Marten de Bruine. Koninklijke Visio is de grootste aanbieder van zorg en onderwijs aan mensen met een visuele beperking.

Vanaf 12 mei is Radio509 te ontvangen op de Orionwebbox. De Orionwebbox is een internetradio waarvan tot op dit moment slechts 13 duizend zijn verkocht, maar men verwacht dat dit nog meer wordt. De aanschaf van deze ontvanger wordt overigens vergoed diverse zorgverzekeraars. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten