Search
Close this search box.

RTL halveert operationele winst door daling advertenties

RTL Group SA heeft in het eerste kwartaal van 2009 de operationele winst gehalveerd, als gevolg van de scherpe daling in de Europese markten voor TV-reclames. De grootste exploitant van commerciele radio- en televisiestations in Europa voorziet als gevolg van de neergang in het aantal advertenties nu een ‘aanzienlijk’ lagere operationele winst in 2009 ten opzichte van 2008.

Het afgeven van een betrouwbare voorspelling is volgens RTL echter onmogelijk vanwege het beperkte zicht op de toekomstige marktontwikkelingen. RTL zag de operationele winst (EBITA) in het afgelopen kwartaal met 54% afnemen tot EUR87 miljoen. De omzet zakte met 11,1% tot EUR1,19 miljard.

Het bedrijf geeft in het kwartaalbericht geen nettowinstcijfer en ook geen details over de individuele onderdelen. RTL herhaalt de kostenstructuur van het bedrijf te herzien en te streven naar significant lagere kosten in alle activiteiten. RTL Group is voor 90% in handen van de private Duitse uitgever Bertelsmann AG. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten