Search
Close this search box.

RTL verplaatst finale X Factor naar zaterdag

RTL 4 heeft de finale van X Factor verplaatst van vrijdagavond naar zaterdagavond. Dit in verband met de herdenking van het Koninginnedagdrama in Apeldoorn. “Wij vinden het niet gepast om op een avond dat Nederland herdenkt en rouwt een uitbundige liveshow te brengen”, zegt programmadirecteur van de zender Erland Galjaard woensdag.

Jurylid Gordon, die dinsdagochtend met de Toppers voor het Eurovisie Songfestival naar Moskou is vertrokken, zou speciaal voor de laatste liveshow overkomen. Maar dit gaat niet door. Dat heeft presentatrice Wendy van Dijk woensdag gezegd in RTL Boulevard.

Naast X Factor wordt ook de Tv-kantine, dat tussen de liveshow en uitslagronden van het talentenjachtprogramma wordt uitgezonden, verplaatst. De vrijdagaflevering van Goede Tijden Slechte Tijden wordt direct na de aflevering op donderdag uitgezonden. In plaats van de programma’s komt er een uitzending van RTL Nieuws over het drama in Apeldoorn. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten