Veronica maakt nominaties Radiobitches Awards bekend

De 10 leerlingen van de V-Academy van de Veronica Vereniging organiseren ook dit jaar weer de Radiobitches Awards. Net als voorgaande jaren hebben de leerlingen zelf weer een aantal vrouwelijke radiomakers genomineerd, waarop men kan stemmen. De Radiobitches Award, geen publieksprijs, wordt uitgereikt op het mediapark in Hilversum. Er worden acht awards uitgereikt in de categorieën: Beste Presentatrice, Beste Nieuwslezer, Beste Backstage Bitch, Beste Regiobitch, Aanstormend Talent, Beste Station, Bitches Choice Award en de Oeuvre Award.

In totaal zijn 15 vrouwelijke radiomakers en 3 radiostations genomineerd door de leerlingen van Veronica. Alleen uit deze lijst kunnen bezoekers binnenkort kiezen via de website van V-Academy, voorheen de Radioschool van Veronica.

Het is de derde keer dat de prijzen worden uitgereikt. Ze zijn bedoeld voor talentvolle radiovrouwen die het hebben gemaakt in een door mannen gedomineerde Radiowereld. Het thema van dit jaar is ‘It’s a WOmen’s world’. ONM-actrice Miljuschka Witzenhausen verzorgt de presentatie van de awardshow. Die vindt op 23 juni plaats in in Studio 21 in Hilversum. [Radio.NL/Novum]

De genomineerden voor de Radiobitches Awards 2009 zijn:
Beste Presentatrice: Annemieke Schollaardt – Tros/3FM, Lucella Carasso – NOS, Lara Rense – Voorheen BNR.
Beste Nieuwslezer: Liselot Thomassen – NOS, Fleur Wallenburg – NOS/3FM, Maaike Snoeijer – ANP.
Beste Backstage Bitch: Carla Versloot – Tros, Kimberly van de Berkt – 538, Renée Postma – ANP.
Beste Regiobitch: Margriet Benak – RTV Drenthe, Evelien de Bruijn – RTV Utrecht, Eline la Croix – Decibel.
Aanstormend Talent: Kristel van Eijk en Tessel van der Lugt – BNN/3FM, Wytske Kenemans – Fresh FM.
Beste Station: 100% NL, BNR Nieuwsradio, 3FM.