Volkszanger Mick Harren geboycot op radiostations

Zanger Mick Harren wordt door verschillende radiozenders geboycot. De radiostations weigeren zijn single ‘Word wakker Nederland’ te draaien, zo meldt de ochtendkrant van Nederland. “Ik heb voor sommige zenders altijd dag en nacht klaar gestaan”, zo vertelt de volkszanger erg teleurgesteld. De reden dat verschillende omroepen ‘Word wakker Nederland’ niet willen draaien begrijpt hij niet helemaal.

Volgens de volkszanger zou dit te maken hebben met het feit dat het nummer verbonden zou zijn met de nieuwe omroep ‘Wakker Nederland’. Maar de zanger vindt dit argument belachelijk. “Het nummer staat los van deze omroep. Ook gaat de tekst de hele bevolking van Nederland aan.”

Welke omroepen de nieuwe plaat allemaal boycotten, heeft de zanger niet verteld. In ieder geval is de single niet te horen op de regionale zender RTV Oost en op Radio 538. Tijdens het radiospelletje ‘Maak ’t of Kraak ‘t’ op 538 werd de single in iedergeval gekraakt. 81.3% van de 538 luisteraars wilde de plaat niet meer horen.

Update
De smartlappenzender TV Oranje vindt het raar dat de landelijke omroepen de nieuwe plaat van de volkszanger niet willen draaien. Daarom heeft TV-Oranje besloten om de Amsterdamse zanger Mick Harren een gratis videoclip aan te bieden voor zijn nieuwste single ‘Word wakker Nederland’, inclusief uitzendgarantie op TV Oranje. [Radio.NL/Telegraaf]