Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ook Spaanse publieke omroep reclamevrij

Nadat eerder Frankrijk overging op een reclamevrije publieke omroep doet nu ook Spanje dat. De Spaanse publieke omroep TVE wordt reclamevrij. Daar tegenover staat dat Spaanse commerciële omroepen 3 procent van hun reclame-inkomsten en telecombedrijven 0,9 procent van hun inkomsten aan TVE moeten afstaan. In ruil daarvoor concurreert TVE niet meer op de reclamemarkt. Frankrijk ging eerder dit jaar al over op een reclamevrije publieke omroep.

In België hebben politieke partijen onlangs ook een verzoek ingediend om ook bij de VRT reclame uit te bannen. Of Nederland ooit nog een reclamevrije publieke omroep krijgt is niet bekend, daarvoor moet de politiek nog een beslissing nemen. [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten