NMO en NIO werken samen tijdens Ramadan

De publieke omroepen NMO en NIO, die toch mogen blijven uitzenden, gaan ook intensief met elkaar samen werken via Spirit 24 tijdens de Ramadan. Dit jaar komen de islamitische omroepen, NMO (Nederlandse Moslim Omroep) en NIO (Nederlandse Islamitische Omroep), voor het eerst met een prominente, gezamenlijke Ramadanprogrammering.

De start van dit programma vindt vrijdag (21 augustus) om 15:35 uur plaats op Nederland 2 met een gezamenlijke uitzending van NMO, NIO en Spirit 24. Aansluitend gaat dit programma om 16:00 uur verder op het themakanaal Spirit 24.

Tot en met 21 september vertoont het digitale themakanaal Spirit 24 een maand lang informatie en beelden over de Ramadan. Tot de hoogtepunten van de programmering horen de serie ‘De vijf zuilen’, die ingaat op de fundamenten van het islamitisch geloof, en de 4-delige documentaire over het leven van de profeet Mohammed en de visies hierop van prominente Amerikaanse moslims (oorspronkelijk uitgebracht als Muhammad, legacy of a Prophet). De NMO en NIO hopen dat hun ramadanprogrammering bijdraagt aan het inzicht in de islam in Nederland. [Radiowereld.NL]