Tegenvallende start voor De Tafel van 5

De eerste aflevering van het tv-programma De Tafel van 5 was maandagavond goed voor 174 duizend kijkers. Een woordvoerder van Net 5 stelt tevreden te zijn met dit resultaat. “We zijn vooral tevreden over het marktaandeel dat we behaalden in de doelgroep”, liet de zegsman weten. “We hadden al rekening gehouden met deze start.” De Tafel van 5 wordt elke werkdag om 19.00 uur uitgezonden op Net 5.

Vijf vrouwen bespreken elke werkdag actuele onderwerpen in het programma, dat is gebaseerd op het Amerikaanse The View. In de eerste aflevering lag de presentatie in handen van Daphne Bunskoek. Woensdag neemt Katja Schuurman de presentatie op zich.

Onder anderen actrice Georgina Verbaan en columniste Aaf Brandt Corstius schoven in de eerste aflevering aan. Groen Links-fractieleider Femke Halsema kreeg de eer om maandagavond de hoofdgast te zijn. De samenstelling van de vrouwen aan tafel wisselt per aflevering.

Het merendeel van de kijkers koos voor het achtuurjournaal, dat 1,8 miljoen kijkers trok. Het best bekeken tv-programma van Net 5 was Private Practice. Deze Amerikaanse serie kluisterde circa 235 duizend kijkers aan de buis. Het RTL-programma Wie is de Chef, dat op hetzelfde moment werd uitgezonden als De Tafel van 5, wist 240 duizend kijkers te trekken. Het programma wordt geproduceerd door het bedrijf van Paul de Leeuw. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten