Fusie AT5 en RTV-NH steeds dichterbij

De besprekingen die de hoofdredacties en directies van de lokale Amsterdamse tv-zender AT5 en de regionale omroep RTV Noord-Holland de afgelopen maanden gevoerd hebben, zullen naar verwachting leiden tot een fusie. Dat melden bronnen rondom beide omroepen aan Villamedia. De gesprekken verlopen positief. Eind deze maand komt er een rapport. “Dan wordt bekeken hoe het verder moet”, zegt hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Noord-Holland.

Ook directeur Robbert Zaal van RTV Noord Holland is positief: “er is een goede persoonlijke verhouding tussen de directies en hoofdredacties. Dat zorgt voor een positieve sfeer.” 

Of het ook daadwerkelijk tot een fusie zal leiden tussen de omroepen, kan Binnendijk niet zeggen. “Bel me maar eind september terug.” Een mogelijke fusie werd al meerdere keren onderzocht, maar uiteindelijk altijd verworpen door zowel AT5 als de gemeente. [Medianed/Radio.NL]

Gerelateerde berichten