Van Ervens Dorens wint Emmy met The Phone

Het televisieprogramma The Phone van het productiebedrijf van Beau van Erven Dorens heeft een Emmy gewonnen. Van Erven Dorens is heel blij met de prijs, zo heeft hij dinsdagochtend gezegd op Radio 1. “Dit is de Oscar voor de televisie. We zijn echt bijna hysterisch blij met zijn allen.”

De belangrijkste televisieprijzen in de Verenigde Staten zijn maandagnacht in New York uitgereikt. Het format van de Nederlander won in de categorie ‘non-scripted entertainment’.

Van Erven Dorens verkocht het programma-idee van The Phone al aan meer dan vijftig landen. In The Phone wordt de eerste persoon, die daarvoor nog nietsvermoedend zijn of haar dagelijkse ding deed, een onbeheerde rinkelende telefoon opneemt op een publieke locatie in een soort spionagefilm scenario gestort.

Het programma won eerder al een Gouden Roos. De reclamecampagne om The Phone heen won daarnaast ook al een Bronzen Leeuw. “Dit format heeft alles gewonnen wat er te winnen valt”, zegt Van Erven Dorens. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten