Programmaleider Karin de Groot vertrekt bij Net 5

Karin de Groot, programmaleider van NET 5 vertrekt na bijna vijf jaar bij SBS. De Groot stopt vanwege “een verschil van inzicht over het te voeren beleid bij de zender NET 5.” Lage kijkcijfers zijn waarschijnlijk de oorzaak waardoor de marktaandelen niet wilde stijgen. Programmma’s als De tafel van 5, Floor Faber, Hoge hakken, strakke pakken en Met de deur in huis hadden te weinig kijkers.

Het is onduidelijk wie haar zal opvolgen. Algemeen programmadirecteur Eric van Stade van SBS neemt voorlopig haar taken waar als zendermanager van NET 5.

De Groot begon haar televisiecarrière in 1991 bij de 5 Uurshow. Daarna stond ze aan de basis van de SBS 6 programma’s Ushi en Van Dijk en Hart in Aktie en bij Endemol was ze verantwoordelijk voor programma’s zoals Love Letters, Life and Cooking, De TV Makelaar en 6 Pack. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten