Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geen omroepbreed Sociaal Plan publieke omroepen

De onderhandelingen voor een omroepbreed Sociaal Plan bij de publieke omroepen zijn op niets uitgelopen. De werkgevers zijn nog niet bereid om dienstjaren die medewerkers bij andere publieke omroepen hadden gemaakt mee te tellen. Met name dat punt lag bijzonder zwaar bij de leden van de vakorganisaties. Vooral omdat de omroepmedewerkers ‘gedwongen’ worden veel tussen de diverse omroepen te switchen.

De vakorganisaties NVJ, FNV KIEM, CNV Media en De Unie hebben de afgelopen maanden veel werk gemaakt van het omroepbrede Sociaal Plan. Verwacht wordt dat de komende tijd veelvuldig gereorganiseerd zal moeten worden vanwege de verschuivingen in de zendtijden en de budgetten van de omroepen. Dat het niet tot een akkoord is gekomen betekent dat de vakorganisaties per omroep waar nodig een Sociaal Plan zullen proberen af te sluiten.

De vakorganisaties laten in een gezamelijke verklaring weten zeer teleurgesteld te zijn dat de omroepwerkgevers van de publieke omroepen geen gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben durven te nemen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten