Search
Close this search box.

Amp Radio stijgt door naar derde plek in Los Angeles

De hitzender 97.1 Amp Radio (KAMP) is de top drie binnengedrongen van best beluisterde radiostations van Los Angeles. In mei werd het station nog de top vijf uitgedrukt, maar in juni steeg het marktaandeel van 3,7% naar 4,0%. Hierdoor streefde Amp stations als KFI AM 640 en KOST 103.5 voorbij.

Hoog en droog aan kop in Los Angeles blijft nog altijd de hitzender 102.7 KIIS FM. Volgens de luistercijfers over de maand juni van onderzoeksbureau Arbitron, was de grote concurrent van Amp goed voor 5,9%, een daling van 0,2 procentpunt.

Wekelijks stemmen er bijna 4,1 miljoen luisteraars af op KIIS. Plek twee blijft in handen van de oldieszender K-Earth 101 (KRTH), die een marktaandeel van 4,9% scoorde.

Plek drie is nu in handen van Amp Radio. En ondanks dat het verschil in marktaandeel met concurrent KIIS nog 1,9 procentpunt bedraagt, wordt het verschil in aantal luisteraars per week steeds kleiner. In juni luisterden er maar liefst 3,27 miljoen luisteraars naar Amp. Dit zijn er 820.000 minder dan op KIIS afstemmen. In mei was het verschil nog 890.000 luisteraars.

Na Amp volgt de talkzender KFI AM 640 op de vierde plek met 3,8% marktaandeel, gevolgd door de softpopzender KOST 103.5 met 3,7%. Laatstgenoemde zag het marktaandeel opnieuw dalen. Dit keer was het verlies 0,1 procentpunt. Deze daling wordt grotendeels veroorzaakt door de concurrentie van 94.7 The Wave (KTWV). De smoothjazz zender werd eerder dit jaar omgebouwd tot Smooth AC zender en dit werpt duidelijk zijn vruchten af. The Wave staat nu op de vijfde plek met 3,5% marktaandeel. The Wave moet deze vijfde plek overigens delen met de alternatieve zenders KROQ 106.7 en 98.7 (KYSR).

In de ochtend gaan Kevin & Bean van KROQ aan kop in de doelgroep 25 tot 54 jaar. Plek twee is voor Ryan Seacrest van KIIS, gevolgd door Mark & Brian van de classic rockzender 95.5 KLOS en Don Cheto van het Spaanstalige Que Buena 105.5 (KBUE). Overigens is nog steeds de vraag hoe lang KIIS kan profiteren van Ryan Seacrest in de ochtend. Geruchten gaan dat hij de zender later dit jaar gaat verlaten. Voormalig MTV-veejay Damien Fahey is getipt als opvolger van Seacrest bij KIIS. Afgelopen week mocht Fahey zelfs invallen tijdens de ochtend op de hitzender.

New York City
In de Big Apple heeft de oldieszender (W)CBS FM 101.1 na een maand weer moeten buigen voor de softpopzender 106.7 Lite FM (WLTW). In mei wist CBS FM voor het eerst in 16 jaar de nummer één positie te veroveren. Dit kwam mede door de vrije val van Lite, maar in juni herstelde softpopzender zicht licht, terwijl CBS FM licht daalde. Lite FM was goed voor een marktaandeel van 6,3%, tegenover 6,1% voor CBS FM.

De slagorde van de nummers drie tot en met vijf blijft ongewijzigd. De hitzender Z100 (WHTZ) met 5,1% op plek drie, gevolgd door Newsradio WCBS 880 met 4,8% op vier en de dancezender 103.5 (W)KTU en de classic rockzender Q104.3 (WAXQ) op een gedeelde vijfde plek met 4,4% marktaandeel. [RS/Radio.NL]