Search
Close this search box.

Radiostations halen veel geld binnen voor Pakistan

De nationale actie voor Pakistan is inmiddels de tien miljoen euro gepasseerd. Om 16.45 uur was dit bedrag binnen. Dat heeft actievoorzitter Jan van Doggenaar van de Samenwerkende Hulporganisaties bekendgemaakt. Om 07.30 uur stond de teller nog op ruim zes miljoen euro.

Donderdag houden de publieke omroep, RTL en SBS een speciale actiedag voor de slachtoffers van de overstromingen. Op tv en radio wordt op eigen wijze onder de noemer Actie 555 aandacht aan de actiedag besteed.

In het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum zit daarnaast een belpanel dat bemand is door tientallen vrijwilligers en bekende Nederlanders.

Via het centrale actienummer 0800-1112 kunnen mensen tot middernacht nog giften aanmelden. Daarna blijft de website open.

Doel van de dag is uiteindelijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers in Pakistan. De overstromingen hebben rond de vijftienhonderd levens gekost. Volgens schattingen zijn zeventien miljoen mensen getroffen.

Daarnaast staat veel landbouwgrond onder water, waardoor een groot deel van de oogst verloren gaat.

De Nederlandse regering had donderdagochtend overigens ook nog bekendgemaakt twee miljoen euro extra uit te trekken voor noodhulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Daarmee komt de bijdrage van de Nederlandse regering voor Pakistan uit op 8,6 miljoen euro. [Radio.NL/Novum/Foto: Roy van Ingen]

Gerelateerde berichten