Schaatsen bij de NOS op radio en tv

Het Nederlands kampioenschap schaatsen, dat van vrijdag 5 tot en met zondag 7 november wordt verreden in Heerenveen, is ook dit jaar weer te volgen op radio en tv. Het NK is het eerste in een reeks van vijftien schaatstoernooien die dit seizoen te volgen is. Anders dan vorig jaar, is het de bedoeling dat aan tafel bij Dione de Graaff en Mart Smeets met wisselende deskundigen wordt gewerkt.

Aan de ‘line-up’ van deze analytici wordt nog gewerkt. De NOS-schaatséquipe bestaat verder uit de televisiecommentatoren Herbert Dijkstra, Martin Hersman en Frank Snoeks en verslaggevers Bert Maalderink en Jeroen Stekelenburg.

Radio 1
Ook de Radio 1-luisteraar wordt door NOS Langs de Lijn op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in Heerenveen. Op de eerste dag – vrijdag 5 november – zorgt commentator Sebastiaan Timmerman voor live-bijdragen van de wedstrijden in de lopende programmering, terwijl de ontwikkelingen op de laatste twee dagen rechtstreeks te volgen zijn in de reguliere uitzendingen van NOS Langs de Lijn (zaterdag 6 november 14.30-18.00 uur en zondag 7 november 12.00-18.00 uur). Alle wedstrijden van het NK afstanden zijn van begin tot einde te volgen op de livestream op nos.nl.

Sporthoofdredacteur Maarten Nooter: “Bij een post-Olympisch jaar past een wat bescheidener aanpak, maar dat neemt niet weg dat de schaatsliefhebbers voor het topschaatsen nog steeds aan het juiste adres zijn bij de NOS. Alle grote nationale en internationale schaatstoernooien zijn ‘gewoon’ bij de NOS te volgen. Maar we zullen wat minder vaak op met de studio locatie zijn en we gaan ook niet alle wereldbekerwedstrijden van a tot z live uitzenden. Dat doen we wat vaker in samenvattingen in reguliere én extra uitzendingen. De echte ‘diehards’ hoeven echter niets te missen, want via onze eigen schaatssite op nos.nl, zijn alle World Cups integraal te volgen.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten