Classic FM goes pop op vrijdag 26 november

Het landelijke radiostation laat Classic FM-luisteraars op vrijdag 26 november van 07.00 uur tot en met 19.00 uur weer kennis maken met klassieke composities die de inspiratie vormden voor bekende pophits. Veel popmuziek is namelijk afgeleid van klassieke muziek. Ook zijn er voorbeelden te horen van klassieke bewerkingen van pophits.

Veel Top 40-artiesten hebben zich laten inspireren door de meesters van vroeger. Tijdens ‘Classic FM goes Pop’ komen hiervan voorbeelden voorbij van uiteenlopende artiesten als Sting, Alicia Keys, Elvis Presley en The Beach Boys. Maar er zijn ook klassieke bewerkingen te horen van hits van o.a. ABBA, The Doors en Metallica uitgevoerd door beroemde artiesten uit de klassieke muziek. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten