Directeur Samplonius neemt afscheid van RTV Drenthe

Scheidend RTV Drenthe directeur/hoofdredacteur Klaas Samplonius is afgelopen maandag (13 december) benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De directeur-hoofdredacteur kreeg de Koninklijke onderscheiding van de burgemeester van Meppel tijdens een receptie van zijn afscheid bij de regionale publieke omroep.

Klaas Samplonius gaat per 1 januari 2011 met pensioen. Hij is bij de Drentse omroep na vier jaar directeur-hoofdredacteur inmiddels opgevolgd door Dink Binnendijk. Samplonius werd landelijk bekend door zijn journalistieke werkzaamheden bij dagbladen, radio en televisie.

Klaas Samplonius begon op 1 september 1965, net afgestudeerd, zijn journalistieke loopbaan bij de Zwolsche Courant. Na Trouw en het Algemeen Dagblad maakte hij in 1973 de overstap van de schrijvende pers naar de omroep. Hij kreeg landelijke bekendheid als presentator van ‘AVRO’s Radio Journaal’, ‘AVRO’s Wekelijkse Sportrevue’, ‘Met Het Oog Op Morgen’, ‘Langs de Lijn’, ‘Radio Tour de France’ en door de verslaggeving rond de Koninklijke familie.

Samplonius werkte vele jaren bij de Tros, waar hij ook programmaleider radio en hoofdredacteur van ‘Twee Vandaag’ is geweest. Op 1 april 2007 werd hij benoemd als directeur / hoofdredacteur van RTV Drenthe. Klaas Samplonius keert tweede Kerstdag nog even terug bij RTV Drenthe. Zondagochtend 26 december komt hij van 11.00 – 12.00 uur ‘Op verhaal’ bij Annette Timmer. Hij zal dan ondermeer terugblikken op zijn omroepcarrière. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten