Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duitsland: Komst landelijk DAB-netwerk stap dichterbij

De komst van een landelijk netwerk voor Digital Audio Broadcasting (DAB) in Duitsland is weer een stapje dichterbij. Na maandenlang onderhandelen heeft een aantal commerciële stations eindelijk een contract afgesloten met zenderexploitant Media Broadcast voor de bouw en exploitatie van het netwerk. Hierdoor is het ook zo goed als zeker dat de Duitse landelijke publieke stations subsidie krijgen om ook uit te gaan zenden via dit netwerk.

In maart 2009 werd bekend dat de Duitse overheden DAB nieuw leven in wilden blazen. Net als in Nederland is deze vorm van digitale radio nog altijd niet van de grond gekomen. Naast een aantal regionale multiplexen is het de bedoeling dat er ook een landelijk multiplex komt.

Hierop gaan de landelijke publieke stations Deutschlandfunk, Deutschlandradio Kultur en DRadio Wissen uitzenden, alsmede diverse commerciële stations. Lees verder in het DAB dossier.

Gerelateerde berichten