Twee miljoen toeschouwers voor André Rieu

Ruim twee miljoen televisiekijkers hebben dinsdagavond afgestemd op het concert van André Rieu. De Tros zond een registratie uit van het concert dat de violist dit jaar op het Vrijthof in Maastricht gaf. Het spektakel stond in het teken van Afrika, waar Rieu in het voorjaar een reeks concerten gaf.

De 2.075.000 kijkers zorgden voor een record voor de 61-jarige Rieu. Het programma is zijn best bekeken programma tot nu toe bij de Tros. Het concert was het op een na best bekeken programma van de dinsdagavond. Alleen het Achtuurjournaal trok meer kijkers.

Rieu maakte een zwaar jaar door. In augustus werd een infectie aan zijn evenwichtsorgaan geconstateerd, waardoor hij concerten in Nederland, Groot-Brittannië en Australië moest afzeggen. Zijn ziekte zorgde door de annuleringen voor een flinke financiële strop. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten