Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Capital FM bereidt zich voor op uitbreiding

De dagen van het ‘Galaxy’ netwerk en het ‘Hit Music’ netwerk in het Verenigd Koninkrijk zijn geteld. Vanaf volgend jaar gaan deze stations allemaal door het leven als Capital FM. Inmiddels zijn de voorbereidingen om de naamswijziging al in volle gang en worden ook de luisteraars langzaamaan voorbereid op deze wijziging.

Vanaf 3 januari 2011 zijn de namen Galaxy South Coast in Southampton, Galaxy Birmingham, Galaxy North East in Newcastle, Galaxy Scotland in Glasgow, Galaxy Manchester, Galaxy Yorkshire in Leeds, Red Dragon in Cardiff, Trent FM in Nottingham, Ram FM in Derby en Leicester Sound in Leicester definitief verleden tijd en gaan deze stations allemaal door het leven als Capital FM. Hiermee creëert Global Radio na Heart en Gold een derde quasilandelijk station met een potentieel bereik van ongeveer 22 miljoen luisteraars.

Het is de bedoeling dat er negen verschillende regionale edities van Capital FM komen, waarbij de lokale stations in Nottingham, Derby en Leicester fuseren tot Capital East Midlands. De ochtend- en middagshows zullen regionaal gemaakt worden, terwijl de rest van de programmering uit Londen vandaan komt.

Inmiddels zijn op de verschillende stations al de eerste wijzigingen doorgevoerd, die de luisteraars moeten voorbereiden op de naamswijziging. Alle stations hebben inmiddels al dezelfde playlist. Daarnaast zijn er naast de gebruikelijke ‘Number one Hit Music Station’ nu ook jingles te horen met ‘The Capital of Hit Music’ en ‘Capital is coming’. De deejays zelf noemen de stationsnaam al niet eens meer en hebben het nu over ‘Your Capital Hit Music Station’. Vanaf 20 december zullen de ‘oude’ stationsnamen helemaal niet meer op de zenders te horen zijn.

Op Capital FM in Londen is de nieuwsjingle al bot ingekort van ‘This is 95.8 Capital FM London’ tot simpel ‘Capital FM London’. Daarnaast zendt het radiostation nu ook landelijk via digitale ethertelevisie DVB-T, in het Verenigd Koninkrijk beter bekend als ‘Freeview’, op kanaal 724.

Naast de wijzigingen op zender heeft Capital FM ook de nieuwe dagprogrammering voor de stations bekend gemaakt. In Londen blijft alles ongewijzigd en bij de meeste andere edities blijven de huidige ochtend- en middagshows gehandhaafd. Enige uitzonderingen zijn dat in Southampton middagdeejay Ben Glover vervangen wordt door Adam Inker. In de East Midlands gaan Emma Caldwell en Andy ‘Twiggy’ Twigge van Trent FM de ochtendshow presenteren, terwijl Dino & Pete de middagshow gaan presenteren. Momenteel zijn zij ’s ochtends te horen op Ram FM. Van Leicester Sound keert er geen enkele deejay terug op het netwerk.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Neil Williams, beter bekend als Roberto, en James ‘The Bassman’ Bassam het blok tussen 10 en 16 uur voor hun rekening nemen op het nieuwe Capital FM netwerk. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten