Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: Goumba Johnny weg bij KTU

De dancezender 103.5 (W)KTU in New York City moet het voortaan zonder John Sialiano, alias Goumba Johnny, doen. De co-host van de middagshow heeft besloten het station na 15 jaar te verlaten. Hierdoor presenteert Sean ‘Hollywood’ Hamilton de middagshow nu solo.

Goumba Johnny is al sinds de start van KTU op 103.5 FM in 1996 werkzaam bij de dancezender. Lange tijd presenteerde hij samen met Baltazar de ochtendshow op KTU. Sinds 2007 is Johnny samen met Hollywood Hamilton in de middag te horen. En met succes, want de show is de op drie na best beluisterde middagshow op de radio in New York City. Alleen (W)CBS FM, Lite FM (WLTW) en Z100 (WHTZ) scoren beter.

Opvallend is dat Johnny al sinds 2007 geen contract meer had bij het station. Eigenaar Clear Channel wilde hier alsnog verandering in brengen. En daar zat ook gelijk het probleem. Tegenover Mediabistro verklaart de co-host: “Vanuit het niets kreeg ik opeens een contract aangeboden met een veel lager salaris.” Hierop heeft Johnny besloten om voor de eer te bedanken en het station te verlaten. Hierdoor is Hollywood Hamilton nu alleen te horen tijdens de avondspits. Goumba Johnny hoopt snel weer terug te keren op de radio. Zelf zegt hij inmiddels al in gesprek te zijn met andere stations. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten