Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dj Tiësto verhuist van Radio 538 naar 3FM

In navolging van Armin van Buuren ruilt ook dj Tiësto van radiostation. Tiësto is vanaf april elke zaterdagnacht te horen op 3FM. De 42-jarige plaatjesdraaier was vanaf 2007 te horen op Radio 538. Van Buuren stapte maandag juist over van Slam! FM naar 538. “Muzikaal zijn 3FM en ik steeds beter bij elkaar gaan passen”, licht Tiësto zijn stap toe.

Tiësto: “Vroeger draaide ik vooral trance, tegenwoordig omarm ik allerlei muziekstijlen. Ik werk nu voornamelijk samen met bands die op 3FM worden gedraaid, dus dat maakt deze stap voor mij meer dan logisch. 3FM past bij de nieuwe muziekstijl waar Tiësto anno 2011 voor staat.”

Tijs Verwest, beter bekend als Tiësto, wist onlangs zangeres Nelly Furtado en rapper Busta Rhymes te strikken voor een samenwerking. Ook maakte hij mixen van nummers van Muse, Amy MacDonald en Editors. De dj neemt zijn show, Tiësto’s Club Life, mee naar 3FM.

Verwest gaat bij de publieke radiozender aan de slag voor BNN. “In 2005 kreeg ik een Bart Award. Wie had toen gedacht dat ik ooit met Barts omroep zou gaan samenwerken?” Ook Verwests nieuwe collega’s zijn in hun nopjes met de komst van de wereldberoemde dj. “Ik ben trots dat een van de populairste en beste dj’s ter wereld mijn collega wordt bij BNN”, reageert Ajouad El Miloudi, die vanaf april The Sense of Dance gaat presenteren. “Samen met hem zorg ik ervoor dat stilzitten op zaterdag voor de 3FM luisteraar onmogelijk is.”

Verwest kreeg woensdag meer goed nieuws te horen. De dj werd door het toonaangevende dancemagazine Mixmag uitgeroepen tot beste dj aller tijden. In het verleden werd hij drie keer op rij door DJ Mag verkozen tot beste dj ter wereld. De laatste vier jaar mag Armin van Buuren zich echter ’s werelds beste plaatjesdraaier noemen. [Novum]