Johnny de Mol is tv-persoonlijkheid van het jaar

Johnny de Mol is maandagavond uitgeroepen tot tv-persoonlijkheid van het jaar. De 32-jarige presentator ontving daarvoor de Beeld en Geluid Award. De uitreiking van de televisievakprijzen vond plaats in Hilversum.

Toren C van de VPRO werd uitgeroepen tot beste amusementsprogramma en de serie Annie M.G. van VARA/NPS won de Beeld en Geluid Award in de categorie fictie. Het Gouden Televizierring Gala 2009 was de winnaar in de categorie beste amusement showprogramma’s.

Daan Schuurmans en Monic Hendrickx ontvingen de Beeld en Geluid Award voor beste acteur en beste actrice. Schuurmans won voor zijn rollen in de series Bernhard, Schavuit van Oranje (VPRO) en Annie M.G. Hendrickx won de Beeld en Geluid Award voor haar rol in de serie Penoza (KRO). André van Duin werd geëerd met de Beeld en Geluid Oeuvre Award.

De Beeld en Geluid Awards werden in 2007 in het leven geroepen als opvolger van de Gouden Beelden. De prijzen worden verdeeld door een vakjury onder leiding van producent Peter Römer. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten