Bestuur NPO kleiner vanwege bezuinigingen

De Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van de publieke omroep worden verkleind: het aantal leden van de Raad van Bestuur van de NPO gaat terug van drie naar twee, de Raad van Toezicht krimpt van zeven naar vijf leden. Dat heeft Bestuursvoorzitter Henk Hagoort bekend gemaakt.

De wijzigingen zijn het gevolg van de bezuinigingen die de overheid van plan is door te voeren bij de publieke omroep. De nieuwe structuur zal in 2013 zijn beslag krijgen. De verkleining van de top is de eerste stap naar een kleinere NPO-organisatie.

Ruurd Bierman, wiens tweede – en op grond van de Mediawet laatste – periode in 2013 afloopt, zal vanaf 2012 een andere rol in de Raad van Bestuur vervullen.

Omdat in dat jaar de veranderingen in het bestel en de NPO een zware wissel op de organisatie zullen trekken, zal hij zich binnen de Raad van Bestuur met name richten op de transformatie van het omroepbestel.

Cees Vis, sinds 2003 lid van de Raad van Bestuur, moet op 1 april terugtreden. Vis ziet zich daartoe gedwongen door zijn ziekte, maar blijft beschikbaar voor advies aan de NPO. Hij continueert zijn lidmaatschap van de Raad van Toezicht van de NOS, het Muziekcentrum voor de Omroep en zijn bestuursfunctie bij de STER. Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO, gaat opzoek naar een opvolger. [Radiowereld.NL]
 

Gerelateerde berichten