Bye Jack: Oldies keren terug op WJMK Chicago

Gouwe ouwe hits keren terug op de frequentie 104.3 FM in Chicago. CBS Radio trekt na bijna zes jaar de stekker uit Jack FM (WJMK). Maandag 14 maart om 13.04 lokale tijd verschijnt 104.3 K-Hits met ‘Chicago’s Greatest Hits’ op de frequentie. Het station heeft inmiddels diverse oud B96 (WBBM) deejays aangetrokken.

The day the music died
3 juni 2005 wordt door vele liefhebbers van oldies in de Windy City Chicago gezien als ‘the day the music died’. Die dag besloot CBS Radio, destijds nog Infinity Broadcasting, na 21 jaar de stekker uit ‘Oldies 104.3’ te trekken. In plaats hiervan verscheen Jack FM op de frequentie, een non-stop zender met overwegend pop- en rockmuziek. CBS Radio hoopte hiermee een jonger publiek aan zich te binden en daardoor ook meer adverteerders te trekken.

Maar net als in New York City kreeg Jack in Chicago geen voet aan de grond. Momenteel staat het station met een marktaandeel van 2,1% op de 19e plek. In de voor adverteerders belangrijke doelgroep staat Jack met 2,6% op de 17e plek. Daar komt bij dat Jack in Chicago de afgelopen maanden flinke concurrentie heeft gekregen. Zo maakte Emmis van The Loop 97.9 (WLUP) een meer toegankelijkere classic rockzender. Bonneville kwam met Rewind 100.3 (WILV) op de proppen, een station met veel uptempo hits uit de jaren ’80 en ‘90.

In juli 2007 besloot CBS Radio om de gemaakte ‘fout’ in New York City te herstellen door het gouden geluid van (W)CBS FM 101.1 terug te laten keren, maar in Chicago bleef Jack te horen.

Gouden geluid
Afgelopen donderdag maakte CBS Radio bekend dat Jack ook zijn langste tijd heeft gehad in Chicago. Op maandag 14 maart zijn het weer gouwe ouwe hits wat de klok slaat op 104.3 FM. Jack FM maakt namelijk plaats voor 104.3 K-Hits, een nieuw radiostation met een modern oldiesformat, ook wel classic hits genoemd. Momenteel is CBS Radio al erg succesvol met dit format in steden als New York City (CBS FM), Los Angeles (K-Earth 101/KRTH) en Dallas (98.7 KLUV). Deze stations staan in de luistercijfers respectievelijk op de tweede, derde en vierde plaats in hun radiomarkt.

Onder het mom van ‘Chicago’s Greatest Hits’ draait K-Hits de grootste hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Op de playlist staan artiesten als The Rolling Stones, The Beatles, Billy Joel, Bruce Springsteen, Earth, Wind & Fire, Rod Stewart, Chicago, Fleetwood Mac, Elton John, Stevie Wonder, U2 en REO Speedwagon. Het station positioneert zich hiermee recht tegenover 94.7 WLS FM, de oldieszender van Citadel, waar diverse oud Oldies 104.3 deejays werkzaam zijn.

Bekende namen
De hits worden aan elkaar gedraaid bekende radioveteranen uit Chicago. De ochtendshow tussen 5.30 en 10 uur wordt gepresenteerd door het duo Ed Volkman en Joe Bohannon, beter bekend als Eddie & Jobo. Beide heren waren ruim 20 jaar in de ochtend te horen op de hitzender B96 in Chcago. In 2008 werden ze echter ontslagen. Officieel vanwege bezuinigingen, maar geruchten gaan nog steeds dat de leeftijd ook een belangrijke rol speelde.

Tussen 10 en 15 uur kruipt Gary Spears achter de microfoon. Spears werkte ook eerder voor B96, maar ook voor de hitzender 102.7 KIIS FM en de popzender 104.3 KBIG in Los Angeles. Spears zal echter pas op 21 maart beginnen, daarom neemt CBS FM middagdeejay ‘Broadway’ Bill Lee deze week de show middels voicetracks voor zijn rekening. De avondspits tussen 15 en 20 uur op K-Hits wordt gepresenteerd door Bo Reynolds. Ook hij werkte eerder voor B96. Recent was Reynolds te horen op Kool 105 (KXXL) in Denver. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten