Duizenden demonstreren voor persvrijheid Turkije

Enkele duizenden mensen hebben in de Turkse stad Istanbul geprotesteerd voor meer persvrijheid. Sinds ruim een week twee prominente journalisten werden opgepakt wegens vermeende betrokkenheid bij pogingen de regering omver te werpen, is de solidariteit onder Turkse journalisten toegenomen.

De eis voor meer persvrijheid werd kracht bijgezet door vele portretten van opgepakte journalisten mee te dragen. Inmiddels zitten in Turkije 68 journalisten achter tralies.

Daaronder zijn Koerden die over de Koerdische kwestie schreven, maar ook steeds meer verslaggevers die op de een of andere manier in verband worden gebracht met Ergenekon, een groep bestaande uit onder andere (oud-)militairen die een complot zouden smeden tegen de staat. [RNW/Radio.NL]

Gerelateerde berichten