Radiostation in Duitsland geeft gratis uitvaart weg

Een Duits radiostation heeft een wel heel bijzondere prijsvraag uitgeschreven. Luisteraars kunnen volgens uitvaart.nl een zo origineel mogelijk grafschrift bij hun eigen uitvaart winnen. Inmiddels hebben er al 600 mensen meegedaan aan de wedstrijd.

De winnaar wint uiteindelijk 3000 euro die uitgegeven moet worden aan een uitvaartverzekering die de uitvaart zal dekken.

De meeste Duitse uitvaartondernemingen zijn niet gecharmeerd van de prijsvraag en laten weten het smakeloos te vinden. Het radiostation is het hier niet mee eens en zegt hiermee juist te proberen de dood uit de taboe sfeer te halen en vooral bij jonge mensen bewustwording te creëren over dit onderwerp. Om welk radiostation het ging maakte Uitvaart.nl niet bekend.

Op 17 maart 2011 wordt de winnaar gekozen. De inzendingen variëren van heel serieus tot meer vermakelijke teksten als: ‘Ik zei toch dat ik ziek was’ of de titel van een bekend nummer: “The best is yet to come.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten