Digitenne-klanten kunnen weer tv kijken

Alle 26 duizend mensen met Digitenne die door het naar beneden storten van de zendmast bij Hoogersmilde geen televisie meer konden kijken, kunnen dit nu wel weer doen via hun internetaansluiting. Voor de klanten is een speciale website gelanceerd. Vanwege beperkte bandbreedte worden echter alleen Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5 en 7, SBS 6 en Net 5 aangeboden.

De oplossing is tijdelijk en alleen voor mensen die een snelle internetverbinding hebben. Maandag meldde KPN nog twaalfduizend mensen in het gebied rond het Drentse Hoogersmilde die via Digitenne televisiekijken een extra antenne te hebben gegeven, waarmee ze alsnog het signaal kunnen ontvangen.

Het ging hierbij om klanten die aan de randen van het getroffen gebied wonen. Zij kunnen met een sterkere antenne het signaal wel ontvangen. De veertienduizend overige Digitenne-klanten in het gebied die door het instorten van de zendmast geen ontvangst hebben moesten nog wachten. Voor hen zou ook een sterkere antenne niet helpen.

Vrijdag stortte het bovenste deel van de zendmast bij Hoogersmilde neer tijdens een brand in de mast. Een noodmast in Assen zou ervoor moeten zorgen dat de problemen met Digitenne vrijdag zijn opgelost. Momenteel wordt gewerkt aan de opbouw van de mast in Assen.

Het bereik van UMTS is overigens wel weer helemaal terug in het gebied, meldt KPN. [Novum/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten