Zoek
Sluit dit zoekvak.

Etherontvangst publieke omroep blijft beperkt

De FM-ontvangst van de publieke omroep blijft in delen van Nederland beperkt. De zendmast in Lopik geeft een beperkter signaal dan normaal en noodzenders kunnen slechts voor een deel het wegvallen van de zendmast in Hoogersmilde compenseren, meldt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) dinsdagavond.

Vorige week vrijdag stortte het bovenste deel van de zendmast bij Hoogersmilde in Drenthe naar beneden door een brand in de mast. De mast in het Utrechtse IJsselstein werd daarnaast vrijdag uit voorzorg buiten gebruik gesteld na een brandje als gevolg van een oververhitte kabel.

De zendmast bij Lopik geeft uit veiligheidsoverwegingen een beperkter signaal. In Friesland en Flevoland zijn daarnaast noodzenders geplaatst, die een beperkt deel van de ontvangst van de mast in Hoogersmilde overneemt.

In delen van Zeeland is door de brandjes in de masten de ontvangst van Radio 1 beperkt. Radio 4 is daarnaast niet via de FM te ontvangen in de kop van Noord-Holland. Hoelang de situatie nog duurt is onbekend.

Luisteraars zonder FM-ontvangst wordt aangeraden via de kabel, internet of mobiele app’s te luisteren. Radio 1 is landelijk ook te ontvangen via 747 AM. Luisteraars met vragen kunnen vanaf woensdagochtend bellen met een speciaal in het leven geroepen nummer 020 89 41 010. [Novum/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten