Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontvangst Radio Drenthe via noodmast [Update1]

Radio Drenthe is weer via de kabel te ontvangen. Vrijdagmiddag- en avond was Radio Drenthe slecht te ontvangen door de brand en het instorten van de TV-toren in Hoogersmilde. Via de ether is de radio-uitzending in bepaalde delen van Drenthe ook weer te beluisteren. De afdeling Techniek van RTV Drenthe hoopt dit in de loop van het weekend te kunnen herstellen. Lokale omroepen hebben vrijdag via de internetstream het signaal van Radio Drenthe uitgezonden.

Noodmast
Vrijdagavond wordt gekeken of met een noodsituatie de ontvangst via de ether teruggehaald kan worden. Er wordt een noodzender in Groningen geplaatst. Of de dekking dan ook voor heel Drenthe geldt is nog niet bekend. Aan deze noodmast wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag gewerkt.

Digitenne
Door het omvallen van de TV-mast kunnen ook digitenne-gebruikers geen tv-zenders meer ontvangen. De digitenne-kijkers kunnen via een instellingsknop op hun afstandsbediening de zenders weer terughalen.

Patrick Vos uit Diever zegt dat de gebruikers via de menu-knop naar de antenne installatie wizard kunnen gaan. Wanneer men op een andere provincie klikt worden de zenders opnieuw gezocht. De digitenne-gebruikers kunnen zo weer tv-zenders ontvangen.

Update
RTV Drenthe gaat tijdelijk uitzenden via de zendmast van RTVNoord. De uitzendingen van de omroep zijn te volgen via de gebruikelijk frequentie 90.8 MHz. [RTV Drenthe / RTV Noord / RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten