Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opruimen zendmast gaat nog weken duren

Het duurt naar verwachting nog drie of vier weken voor alle brokstukken van de ingestorte zendmast in Hoogersmilde zijn opgeruimd. Dat meldt een woordvoerder van Tennet. Maandag is begonnen met de ontmanteling van de mast, die 15 juli na een brand deels naar beneden kwam.

Het opruimen gebeurt met kranen en vanuit de toren zelf. Omdat er nog veel kabels en brokstukken naar beneden kunnen komen moet er voorzichtig worden geopereerd.

Onduidelijk is nog wat er met de mast in Hoogersmilde gebeurt als alles is opgeruimd. Het verwijderen van alle brokstukken heeft nu de eerste prioriteit, zegt de woordvoerder.

De ontvangst van de publieke radiozenders is op verschillende plaatsen nog niet in orde. De noodmast die in Assen is geplaatst kan de komende dagen nog geen optimaal signaal geven. De zendmast in Lopik geeft vanuit veiligheidsoverwegingen een beperkt signaal, meldt de publieke omroep. [Novum/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten