Pia Douwes presenteert ZomerNachten op Radio 1

Musicalster Pia Douwes presenteert in de nacht van Vrijdag 15 / zaterdag 16 jul vanaf 00:02 uur een eigen radioprogramma in de serie ZomerNachten op Radio 1. Hoe zij de anderhalf uur durende live-uitzending invult, is helemaal aan haar. Pia Douwes: “Ik wil altijd blijven leren, nieuwe dingen ontdekken, kijken of ik mijn grenzen kan verleggen.”

Douwes debuteerde in 1986 in de musical Cats. Na Fantine gespeeld te hebben in Les Misérables werd ze naar Wenen gehaald om daar de titelrol te spelen in hun musical Elisabeth. Een rol die haar in Oostenrijk tot een wereldster maakte. Andere hoofdrollen die Pia Douwes vertolkte, waren bijvoorbeeld in de musicals Evita, Drie Musketiers en Cabaret.

Televisiekijkers kennen Douwes als panellid en coach in de reeks Op zoek naar…, waarin de Avro-televisie op zoek ging naar hoofdrolspelers voor musicals als Evita, Mary Poppins en Zorro. Afgelopen seizoen was ze te zien als Killer Queen in de Queen-musical We will rock you. Daarna kroop ze als actrice in de huid van operadiva Maria Callas. Haar vertolking van Callas in het theaterstuk Master Class ziet ze als één van de hoogtepunten uit haar carrière.

ZomerNachten 
Het programma ZomerNachten onderscheidt zich van andere radioprogramma’s doordat er géén presentator aanwezig is: de hoofdpersoon vertelt in anderhalf uur live zijn of haar eigen verhaal. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten