Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Rampmast’ Hoogersmilde vanaf maandag ontmanteld

De vrijdag deels ingestorte toren in Hoogersmilde wordt vanaf maandag ontmanteld. Er hangen en liggen nog veel losse stukken aan en rond de mast. “De veiligheid staat voorop, we zijn nu bezig de volgorde van het werk te bepalen”, meldt een woordvoerder van toreneigenaar Novec donderdag.

Kabels en stalen delen die nog aan het beton hangen kunnen van de mast vallen, stelt de zegsman.

“Daarom maken we nu een plan van aanpak met het bergingsbedrijf.”

Komende maandag beginnen de grootschalige werkzaamheden aan de toren die voorheen bijna driehonderd meter hoog was.

De noodmast op een kazerne in Assen van een meter of honderd is woensdagavond overeind gezet. Momenteel wordt de zendapparatuur van klanten en providers in de mast ‘gehangen’. Dat duurt ‘sowieso’ tot zondag. Dan zijn alle zenders weer in de lucht, maar het bereik is nog niet volledig als vanouds. [Novum/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten