Ryan Seacrest weer ‘on air’ op de Engelse radio

De Amerikaanse radio- en televisiepresentator Ryan Seacrest keert terug op de Engelse radio. Met ingang van maandag 18 juli is ‘On Air with Ryan Secrest’ elke werkdag tussen 23 en 01 uur (lokale tijd) te horen op het Real Radio netwerk. Seacrest was voor het laatst in 2007 te horen op de radio in het Verenigd Koninkrijk.

On Air With Ryan Seacrest is al sinds 2004 in de ochtend op de hitzender 102.7 KIIS FM in Los Angeles te horen.

Het is nog steeds één van de best beluisterde ochtendshows in het zuiden van Californië. Dagelijks interviewt Seacrest de grootste sterren ter wereld en heeft hij het heetste entertainmentnieuws. Niet voor niets heeft de radio- en televisiepresentator al de bijnaam ‘Burgemeester van Hollywood’ gekregen.

Sinds 2008 is zijn ochtendshow op KIIS ook in aangepaste vorm beschikbaar voor andere stations om elders op de dag uit te zenden. Onder meer Z100 (WHTZ) in New York City en Hot 99.5 (WIHT) in Washington DC zenden deze show overdag uit. Daarnaast zenden diverse radiostations in Canada, Australië, Zuid-Afrika, Dubai, Singapore en Beiroet de show in de avonduren uit.

Na 3,5 jaar afwezigheid keert Seacrest terug op de radio in het Verenigd Koninkrijk. Met ingang van 18 juli is hij elke werkdag tussen 23 en 01 uur te horen op het Real Radio netwerk. Real Radio is op FM te beluisteren in Manchester, Wales, Glasgow en Edinburgh, Yorkshire en Newcastle. Door de komst van Seacrest wordt de avondshow van David Heane een uur ingekort.

Seacrest presenteerde in 2007 al eens een eigen show op de radio in het Verenigd Koninkrijk. The Entertainment Edge was enige tijd te horen op Capital FM en het hitnetwerk ‘The One’ (nu Heart en Capital FM). Na enkele maanden verdween de show echter met stille trom van de radio.

Eind 2010 tekende Ryan Seacrest een nieuw driejarig contract ter waarde van $60 miljoen met Clear Channel, de grootste aanbieder van commerciële radio in de VS, waardoor zijn show ook de komende jaren nog op de radio te horen is. [RS/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten