VK: Eigen radioshow voor Mix Master Mike

De alternatieve jongerenzender Xfm in Londen en Manchester heeft Michael Schwartz, beter bekend als Mix Master Mike, aangetrokken voor een wekelijkse show. De vaste dj van de Beastie Boys is op zaterdagavond tussen 18 en 19 uur (lokale tijd) te horen. Naast Mike krijgt ook voormalig BBC Radio 1 deejay Mary Ann Hobbs een eigen radioshow. Danny Wallace gaat de ochtendshow op Xfm Londen presenteren.

Tijdens zijn wekelijkse radioshow mixt Mike de beste hip-hop van nu en old skool hits aan elkaar. Maar natuurlijk ontbreken de alternatieve rockinvloeden ook niet, gezien zijn verbintenis met de Beastie Boys.

Mix Master Mike (foto boven) kwam al in 1984 voor het eerst in aanraking met hip-hop. Met twee oude cassettespelers van een oom probeerde Mike achtereenvolgens twee verschillende muziekstukken vloeiend in elkaar over te laten lopen. Hiervoor gebruikte hij de pauzeknop om het snelste muziekstuk te verlangzamen. Deze werkwijze hield hij aan tot hij op televisie een dj zag die hetzelfde effect bereikte met draaitafels. Mike zag voor het eerst iemand scratchen en wist direct dat ook hij een scratch-dj zou worden. Iets waar hij behoorlijk succesvol in werd, want maar liefst drie keer won hij de prestigieuze internationale DMC Turntablism titel.

Met ingang van aanstaande zaterdag (9 juli) is Mike 13 zaterdagavonden lang te horen op Xfm. Direct na hem is Mary Ann Hobbs drie uur lang te horen. Hobbs (foto midden) keert hiermee terug op het oude nest, want ze werkte in de jaren ’90 al enige tijd voor Xfm in Londen. Daarna werkte de dubstep DJ 14 jaar voor BBC Radio 1. September vorig jaar vertrok ze bij Radio 1. Afgelopen voorjaar maakte Hobbs al enkele podcasts voor Xfm van haar tour door de Verenigde Staten.

Naast het weekend gaat ook de ochtend van Xfm in Londen veranderen. Het station heeft Danny Wallace (foto onder) aangetrokken als nieuwe ochtenddeejay. Hij vervangt Dave Berry, die in april overstapte naar zusterstation Capital FM. Wallence werkte eerder voor BBC Radio 2, 6 Music en Absolute Radio. In 2008 was hij enige tijd in het weekend te horen op Xfm. Vanaf 1 augustus keert de deejay terug bij het station. [RS/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten