Beste Top 2000-cover van Nederland?

Na het succes van 2010 gaat het radioprogramma ‘Knooppunt Kranenbarg’ ook nu weer op zoek naar originele covers van hits uit de Radio 2 Top 2000. Dit jaar mogen vanaf vrijdag (14 oktober 16.00 uur) op Radio 2 rockbands, singer-songwriters en alle andere muzikanten zich uitleven op vijf nummers uit de afgelopen vijf decennia.

De vijf nummers van de ‘Top 2000 Cover Contest’ zijn Little Green Bag – The George Baker Selection, House for Sale – Lucifer, Ik kan het niet alleen – De Dijk, In nije dei – De Kast en Love you more – Racoon.

Presentator Bert Kranenbarg: “Dit jaar wordt de wedstrijd overzichtelijker, omdat niet meer alle nummers uit de Top 2000 gecoverd kunnen worden. We hebben vijf nummers geselecteerd. Daardoor zijn de inzendingen beter met elkaar te vergelijken en wordt de wedstrijd spannender! Ik vind het geweldig leuk dat we dit jaar ook de originele artiesten erbij gaan betrekken.”

Finale 23 december
Op vrijdag 23 december wordt, live vanuit het Top 2000-café in Beeld & Geluid in Hilversum, de publiekswinnaar bekendgemaakt. De winnaar krijgt niet alleen airplay op Radio 2, maar wint ook een opname in een professionele geluidsstudio met topproducer Jochem Fluitsma. De jury bestaat uit Jochem Fluitsma, zangeres/muziekcoach Esther Hart en Radio 2-muziekmanager Ron Stoeltie. Inzenden van de covers voor de Top 2000 Cover Contest kan via top2000covercontest.nl.

Radio 2 Top 2000
De Top 2000 wordt uitgezonden van Eerste Kerstdag tot en met oudejaarsavond op Radio 2. De lijst wordt samengesteld door de luisteraars. De NTR maakt op Nederland 3 een aantal programma’s rondom de Top 2000: zoals Top 2000 a gogo en Top 2000 In Concert. Sinds de millenniumeditie in 1999 is de Radio 2 Top 2000 uitgegroeid tot een groot publiek evenement. De Top 2000 trok in 2010 via radio, televisie en internet 11 miljoen mensen.[RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten