Rob van Someren viert 3000ste uitzending [Update]

Radio Veronica-jock Rob van Someren presenteert donderdagmiddag tussen 16.00 uur en 19.00 uur de 3000ste uitzending van Somertijd. In deze speciale uitzending halen Rob en zijn team (DJ Sven, Juri Verstappen en nieuwslezer Harry van der Heijden) de leukste, meest gênante en grappigste herinneringen op. Rob is donderdag ook 48 jaar geworden.

Somertijd
Somertijd zit van maandag tot en met vrijdag is het tussen 16.00 en 19.00 uur vol legendarische vaste programmaonderdelen, zoals de moppen, de limericks, het Dagelijkse Dingetje, Wat Ruist er door het Struikgewas en de wijsheden van Roy Graszooi.

Rob van Someren: “Zoals we Somertijd maken, zo ben ik als persoon ook. Daar is niets aan gespeeld en daarom blijft het fantastisch om te doen. Mijn doel? Als wij iemand na een klotedag kunnen laten lachen ben ik tevreden. Op deze manier wil ik nog minstens drieduizend uitzendingen maken!”

Somertijd was in 1992 voor het eerst te beluisteren op de Nederlandse radio. Sinds 2003 is het programma dagelijks te horen bij Radio Veronica.

Programma directeur Uunco Cerfontaine. “Niemand kan zo goed moppen vertellen als Rob. Zijn ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’-mentaliteit maakt hem een radioster zonder sterallures. Daar houden Nederlanders van, hij is echt one of the guys en zeer toegankelijk voor zijn trouwe luisterpubliek. Zelfs als je alle uitzendingen hebt gehoord zal Somertijd nooit vervelen en daarom kan Rob dit programma makkelijk nog drieduizend keer maken voor Veronica.

Update
Vanaf dit weekend is Somertijd ook op zondag te horen. Tussen 12 en 15 uur wordt voortaan een ‘Best of’ uitgezonden met de leukste fragmenten van de afgelopen week. WeekendRick met Rick van Velthuysen is hierdoor alleen nog op zaterdagmiddag te horen. 

Golden Radio Award
Van Someren kreeg donderdagmiddag ook een nieuwe prijs uitgereikt van Radio Veronica. De jarige deejay kreeg de Golden Radio Award uitgereikt uit handen van Hans Kraay jr in een overvolle studio in Naarden waar tevens Skyradio en Classic FM zijn gehuisvest.

Programmering
Komende vrijdag wordt de programmering wederom aangepast. Patrick Kicken komt dan, na een burn out, na ruim 4 maanden weer terug op Radio Veronica.

Hij zal vrijdagavond starten met zijn programma ‘Kicken’s Weekend Kick-Off’ op arbeidstherapeutische basis. Na ‘Kicken’s Weekend Kickoff’ neemt Mark van der Molen het stokje over van 21.00 tot 23.00 uur. Hij was voorheen op Kink FM te horen.

Kicken: “Ik hoop dat ik volgend jaar weer zover ben dat ik het aantal werkuren weer kan uitbreiden. In ieder geval is me nu duidelijk dat ik ga voor kwaliteit van mijn werk en niet meer voor kwantiteit. Want het draaien van een ochtendshow is heel eervol, maar toch niet ideaal voor een avondmens.” [RadioWereld.NL]