Het ‘bijgewerkte’ Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht

Met nog ruim twee weken te gaan, is het jaar 2011 alweer bijna voorbij. Veel radiostations in Nederland maken zich dan ook weer op voor hun traditionele eindejaars- of themalijst. Anderen zijn al bezig of zelfs al klaar. Net als voorgaande jaren zal Radio.NL ook dit jaar radioluisterend Nederland tegemoet komen, door een overzicht te geven van deze lijsten. Vandaag de laatste editie van ‘Het grote Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht’.

Q-Music heeft zijn Top 1000 al uitgezonden. Hier kwam Adele met ‘Someone like you’ vanuit het niets op nummer 1 terecht. 3voor12 verkoos Gotye tot Song van het Jaar 2012.

Top 4000 (t/m 31 december)
Radio 10 Gold zendt voor het zevende jaar op een rij de Top 4000 uit. Deze lijst bevat de vierduizend grootste hits uit meer dan 40 jaar Top 40. Nog tot en met 31 december is de lijst elke dag te beluisteren tussen 6 en 19 uur. De presentatie is in handen van de Radio 10 Gold deejays en bekende gastpresentatoren. Queen had vorig jaar de eer om op de eerste plek te staan met ‘Bohemian Rhapsody’. Meer info op Radio10Gold.nl.

Veronica Top 1000 Allertijden (t/m 17 december)
Nog tot en met zaterdag 17 december zendt Radio Veronica de ‘Top 1000 Allertijden’ uit. Dit jaar staat Coldplay op de eerste plek met ‘Viva la vida’, gevolgd door Guns ’n Roses en Nirvana. De complete lijst is te vinden op RadioVeronica.nl.

Gospel Top 1008 (t/m 31 december)
Nieuw in de lijst dit jaar is GrootNieuwsRadio. Sinds maandag 12 december zendt het Christelijke radiostation op de middengolf de Gospel Top 1008. De lijst is een mix van klassiekers, favorieten en de beste platen van het afgelopen jaar en is dagelijks tussen 10 en 17 uur te horen. Op oudejaarsdag even voor 16 uur volgt de ontknoping. Meer info op GrootNieuwsRadio.nl

Christmas Top 50 (16 december)
Sky Radio staat aan het eind van het jaar bekend om het draaien van veel kersthits. Daarbij hoort natuurlijk ook een Kerst Top 50. Dit jaar zal Sky Radio haar ‘Christmas Top 50’ uitzenden op vrijdag 16 december tussen 14 en 18 uur. De lijst wordt ook nog eens twee keer herhaald. Eerst op vrijdag 23 december tussen 10 en 14 uur en daarna op eerste kerstdag tussen 14 en 17 uur. Meer info op Skyradio.nl.

Top 227 (17 en 18 december)
Het regionale kabelstation Radio 227 zal op 17 en 18 december weer de Top 227 gaan uitzenden. Luisteraars kunnen nu stemmen voor de lijst. Kijk voor meer info op Radio227.nl

Winterse 50 (vanaf 21 december)
Een flink aantal lokale omroepen in Nederland en Vlaanderen pakt ook dit jaar weer uit met de Winterse 50. De Winterse 50 is een hitlijst met de 50 lekkerste hits voor de winter. En daarbij gaat het niet alleen om kerstplaten, maar juist ook veel platen die je dat speciale wintergevoel geven. De lijst zal tussen 21 en 27 december te horen zijn bij de diverse radiostations. Een overzicht hiervan is te vinden op Winterse50.nl. Via deze site kan er ook gestemd worden voor de lijst.

NH Top 100 (23 december)
Radio Noord-Holland zal ook dit jaar weer de NH Top 100 uitzenden. Deze lijst met louter artiesten uit Noord-Holland, zoals BZN, Gerard Joling, Jan Smit en Nick & Simon, zal donderdag 23 december tussen 9 en 19 uur te horen zijn. Gastpresentatoren zijn dit jaar onder meer Jan Smit, Dean Saunders, Henny Huisman en Wolter Kroes. Meer info op RTVNH.nl

Top Serious Request (vanaf 24 december)
Vanaf dit weekend laten drie deejays van 3FM zich op sluiten in het Glazen Huis in Leiden om zo geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Luisteraars kunnen dan, in ruil voor een donatie, hun favoriete plaat aanvragen. Net als vorig jaar wordt aansluitend de ‘Top Serious Request’ uitgezonden. Dat betekent dat 7 dagen lang de meest aangevraagde platen van de week daarvoor voorbij zullen komen. De Top Serious Request begint op donderdag 24 december nadat de deejays het huis hebben verlaten en eindigt op donderdag 31 december. Op 1 januari zendt 3FM de Mega Top 50 van 2011 uit.

Kerst Top 60 (vanaf 24 december)
Sterren.nl Radio, een digitaal radiokanaal van de publieke omroep dat uitsluitend via internet te beluisteren is,  zendt dit jaar de Kerst Top 60 uit. Dit jaar is de lijst, met de 60 populairste kersthits van eigen bodem volgens de luisteraars, maar liefst drie keer te horen. Eerst op zaterdag 24 december tussen 18 en 22 uur, daarna wordt de lijst herhaald op eerste Kerstdag tussen 8 en 12 uur en op tweede Kerstdag tussen 12 en 16 uur. Stemmen voor de lijst van via Sterren.nl

Top 2000 (vanaf 25 december)
Een lijst die inmiddels niet meer van de radio weg te denken is, is de Top 2000 van Radio 2. Ook dit jaar begint de Top 2000 al op eerste kerstdag en volgt de ontknoping op oudejaarsdag. Dit jaar kwamen er tijdens de stemweek meer dan 3 miljoen stemmen binnen voor de Top 2000. Ook hier staat Queen met ‘Bohemian Rhapsody’ op de hoogste tree. Meer info op Radio2.nl

Klassieke Top 1000 Aller Tijden (vanaf 26 december)
Ook dit jaar brengt Classic FM de Klassieke Top 1000 Aller Tijden. De laatste week van het jaar draait de zender de duizend mooiste klassieke werken aller tijden. De uitzending begint op tweede kerstdag en eindigt op Nieuwjaarsdag. Stemmen voor de lijst kan via Classicfm.nl

Tijdloze Top 100 (30 december)
Simone FM komt ook dit jaar met de Tijdloze Top 100. Op vrijdag 30 december tussen 8 en 18 uur zullen de 100 grootste Simone hits volgens de luisteraars op een rijtje worden gezet. Stemmen voor de Tijdloze 100 kan via Simone.nl.

Westlandse 100 (30 december)
Op 30 december zal ook de Westlandse Top 100 weer worden uitgezonden door de lokale omroep WOS. Stemmen voor de Westlandse 100 kan via Westlandse100.nl, waarna de lijst op de één-na-laatste dag van het jaar tussen 8 en 18 uur uitgezonden wordt.

Alle 50 Goud (31 december)
Ook RTV Noord is dit jaar weer vertegenwoordigd met ‘Alle 50 Goud’. Het is alweer voor de veertiende keer dat deze lijst wordt uitgezonden door de regionale omroep voor Groningen. In Alle 50 Goud staan de beste vijftig liedjes aller tijden in het Nederlands of een streektaal volgens de luisteraars en kijkers van RTV Noord. Zowel Radio Noord als TV Noord zullen de lijst op oudejaarsdag uitzenden. Meer info is te vinden op Alle50Goud.nl.

Fryske Top 100 (31 december)
Omrop Fryslân Radio zal op oudejaarsdag opnieuw de Fryske Top 100 gaan uitzenden. Vanaf ’s ochtends 6 uur zal de zender de 100 populairste Friestalige platen op een rijtje. Stemmen voor de Fryske Top 100 kan nog tot en met 26 december via FryskeTop100.nl.

Top 100 Aller Drenten (31 december)
Radio Drenthe zal dit jaar wederom de Top 100 Aller Drenten uitzenden. Op 31 december draait de regionale zender tussen 8 en 18 uur de platen waarop het meest gestemd. Stemmen voor de lijst kan via RTVDrenthe.nl.

Soul Kitchen Top 100 (31 december)
Het internetstation Danceteria zal op oudejaarsdag de ‘Soul Kitchen Top 100’ uitzenden. Tussen 12 en 18 uur zullen de 100 beste Soul Classics Allertijden voorbij komen. Danceteria is het internetstation van Marcel van Schaik en Ewald van Liempt en is een spin-off van het gelijknamige nachtprogramma dat zij in de jaren ‘90 op Radio 3FM presenteerden.

Donderende 100 (31 december)
De lokale omroep Twente FM knalt voor de 14e keer het jaar uit met de ‘Donderende 100’. Stemmen voor de lijst van via TwenteFM.nl.

Buitenland
Radio 2 Vlaanderen komt opnieuw met 1000 Klassiekers. Net als afgelopen jaar zal de lijst van 26 tot en met 31 december worden uitgezonden door de Vlaamse familiezender. De presentatie van de vijfde editie van de 1000 Klassiekers is in handen van Christel van Dyck, Benjamien Schollaert en Dieter Vandepitte. Meer info op Radio2.be

Studio Brussel sluit het jaar af met De Tijdloze. Op zaterdag 31 december zullen Roos van Acker en Steven Lemmens de 100 grootste hits volgens de luisteraars van StuBru op een rijtje zetten. Alle info hierover is te vinden op StuBru.be [RS/RadioWereld.NL]