Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitreiking RadioBitches Awards in Studio 21

De uitreiking van RadioBitches Awards 2011 vindt dit jaar op woensdagavond 7 december plaats in Studio 21 in Hilversum. De RadioBitches Awards, een opdracht van 10 studenten van V-Academy van Veronica, worden voor de vijfde keer uitgereikt aan de beste radiovrouwen van Nederland. De uitreiking is dit jaar ook live in beeld te volgen tussen 20.00 en 21.00 uur.

Categorieën
Dit jaar bestaan de RadioBitches Awards uit de volgende categorieën: RadioBitch, BackstageBitch, NewsBitch, TalentBitch, Oeuvre Award en de BitchesBastard.

In Studio 21 in Hilversum reiken Anita Witzier, Suzanne Bosman, Vivienne van den Assem, Jessica Villerius en John Williams de radioprijzen uit aan de beste radiovrouwen en aan de meest favoriete radioman van Nederland.

De genomineerden van 2011
– RadioBitch 2011: Petra Grijzen (BNR), Tuffie Vos (Omroep Max), Margriet Vroomans (TROS: Radio1, KRO: Radio4)

– BackstageBitch 2011: Marlous Löffelman (Radio Veronica), Patricia van Liemt (Q-Music), Jantien van Tol (Kink FM)

– NewsBitch 2011: Jasmijn van Dijk (Radio 538), Fleur Wallenburg (NOS), Hannelore Zwitserlood (Radio 538, RTV Utrecht)

– TalentBitch 2011: Eva Koreman (Q-Music), Ingrid Pérez (Kink FM), Sarah Ramos (Radio Decibel)

– Bitches Bastard Award 2011: De genomineerde radiovrouwen voor de RadioBitches Awards kiezen zelf ook hun favoriete mannelijke radiopresentator/ deejay uit. De volgende mannen van de radio genomineerd: Giel Beelen (VARA), Jurgen van den Berg (NCRV), Edwin Evers (Radio 538), Jeroen van Inkel (Q-music), Jeroen Kijk in de Vegte (Q-music), Paul van Liempt (BNR), Jeroen Nieuwenhuize (Radio 538), Timur Perlin (BNN), Frits Spits (KRO) en Ruud de Wild (Radio 538).

RadioBitches Awards ongeloofwaardig
Toch is het opvallend dat de prijs dit jaar niet echt meer serieus wordt genomen door de media. Bij navraag bleek dat insiders uit de radiowereld twijfels hebben bij de organisatie van de RadioBitches Awards. “Het lijkt meer op een intern feestje van Veronica”, aldus diverse mensen uit de radiowereld.

De Radiobitch Award kwam dit jaar al eerder in opspraak. Frederique de Jong weigerde haar nominatie voor de Radiobitch Award vanwege de vreemde naamgeving. Frederique de Jong, radiopresentator bij BNR Nieuwsradio, liet weten dat ze geen radioteef is. Tevens bleek dat Tuffie Vos was genomineerd. Vos is de dochter van Tineke de Nooij, tevens voorzitter van de jury van de Radiobitch Award.

En Anne van Egmond krijgt dit jaar een Oeuvre Award. Opmerkelijk is dat de vrij onbekende radiovrouw de prijs krijgt omdat Van Egmond “één van de mooiste, zachtste en warmste stemmen van de Nederlandse radio heeft en omdat zij altijd zichzelf is gebleven.”

Radio Noord-Holland laat in een uitgebreid persbericht weten heel blij te zijn met de prijs die presentatrice Anne van Egmond dit jaar krijgt overhandigd. Opvallend is dat de regionale omroep niet meldt waarom ze de Oeuvre Award krijgt van de jury.

RadioBitches live op internet
De vijfde editie van de RadioBitches Awards, ook de laatste, is dit jaar vanaf 19.15 uur live te volgen via de website van de RadioBitches. De presentatie van de RadioBitches Awards ligt niet in handen van de studenten. Deze keer zal acteur en presentator Sebastiaan Labrie een uur lang de presentatie overnemen.

Tijdens de uitreiking zijn er optredens te zien van Ellen ten Damme, Glennis Grace, Sarina Voorn (bekend van The Voice Of Holland 2010), The Angels (bekend van Holland’s Got Talent) en de band Rigby. [RadioWereld.NL]