Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zendmast Hoogersmilde versneld gerepareerd [Update]

De in juli 2010 ingestorte zendmast in het Drentse Hoogersmilde wordt versneld herbouwd. De problemen met de ontvangst van televisie- en radiozenders in het noorden van Nederland moeten daarmee in de zomer van 2012 al zijn verholpen. Dat schrijft minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

In delen van het zuiden van Drenthe, het noorden van Overijssel en Friesland is de ontvangst sinds de instorting van de zendmast in Hoogersmilde in juli slecht. De toren raakte afgelopen zomer zwaar beschadigd toen een deel van de bijna driehonderd meter hoge zendmast in juli instortte na een brand. Een noodmast die is geplaatst heeft een stuk minder bereik.

Eind oktober werd gestart met de reparatie van de driehonderd meter hoge zendmast. Toen werd aangekondigd dat het nog wel tot het einde van volgend jaar zou duren voor de zendmast weer in gebruik genomen kon worden. Het kabinet levert een extra bijdrage voor de versnelde reparatie. [RadioWereld.NL/Novum]

 

Dossier zendmasten Lopik/IJsselstein en Smilde 

Gerelateerde berichten