Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘538 overweegt Amsterdam de rug toe te keren’

Radio 538 overweegt om Amsterdam de rug toe te keren op Koninginnedag en naar een andere stad te trekken. Dit liet directeur Jan-Willem Brüggenwirth weten aan de Amsterdamse lokale zender AT5. Het radiostation is teleurgesteld over de opstelling van de gemeente en burgemeester Eberhard van der Laan.

Maandag werd bekend dat er dit jaar geen Koninginnedagfeest van Radio 538 komt. Het radiostation wilde dit jaar uitwijken naar de RAI, nadat de gemeente eerder al liet weten geen toestemming meer te geven voor een feest op het Museumplein.

Voor het feest op het plein bij de RAI wilde de gemeente Amsterdam in verband met de veiligheid het aantal bezoekers beperken tot 60.000. Om dit te bewerkstelligen zouden dan kaartjes verkocht moeten gaan worden. Maar Radio 538 zag daar niets in. Jan-Willem Brüggenwirth: “Bij Koninginnedag past geen kaartverkoop. Het is een open toegankelijk evenement. Iedereen moet erin kunnen, iedereen moet naar buiten kunnen. We willen best helpen om het aantal mensen dat erin kan te beperken, maar niet met kaartverkoop.” Volgens Radio 538 waren er alternatieven voor kaartverkoop.

Het station is dan ook erg teleurgesteld over de opstelling van de gemeente en burgemeester Van der Laan. “Als je kijkt naar het evenement, waar niets maar dan ook helemaal niets gebeurd is in de afgelopen jaren, dan vind ik dit echt het voorbeeld van vertrutting,” aldus Brüggenwirth.

De kans is aanwezig dat Radio 538 ook in 2013 niet in de hoofdstad aanwezig is. Dit ondanks dat er plannen waren om het feest in Zuidoost te gaan organiseren. “Dat was vooral de intentie van de gemeente, die het gebied beter en interessanter willen maken. Wij houden echter alle opties open. Het kan best zo zijn dat we bij een hele andere stad uit kunnen komen, waar we wel met open armen worden ontvangen en kunnen doen wat we willen,” zo laat de directeur van Radio 538 weten.

De VVD en de D66 gaan woensdag tijdens de gemeenteraad vragen stellen aan Burgemeester van der Laan over de gang van zaken. [RS/Radio.NL]