Jay Leno aangeklaagd wegens sikhgrap

Jay Leno is aangeklaagd vanwege een grap die hij tijdens zijn show maakte. De komiek grapte vorige week in zijn Tonight Show over de heilige tempel van de sikhs, de Harmandir Sahib in India, voorheen de Gouden Tempel. Nadat al een protestpetitie werd gestart door een groep sikhs, klaagt nu ene dokter Randeep Dhillon de 61-jarige presentator aan.

Dhillon vindt dat Leno de religie belachelijk maakt en aanzet tot haat, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Hij klaagt de komiek aan wegens smaad en eist een extra hoge schadevergoeding. “Hij doet alsof de heiligste plek voor de sikhs een vakantiehuis is voor een niet-sikh.”

Leno liet donderdag in zijn show een foto zien van de tempel en noemde het een mogelijk zomerhuis voor de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney. Een groep boze sikhs in Washington stelde een petitie op, waarin wordt geëist dat de komiek geen grappen meer maakt over de religie. Zelfs de minister voor Indiërs in het buitenland bemoeide zich met de zaak en vroeg de Indiase ambassade in de Verenigde Staten de zaak aan te kaarten bij het ministerie van buitenlandse zaken. [Novum/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten