Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zendmast Hoogersmilde nog hoger

De herbouwde zendmast in het Drentse Hoogersmilde wordt nog hoger dan het geval was voordat de constructie in juli instortte. De mast wordt een aantal meters hoger, zodat het bereik beter wordt, meldt een woordvoerder van zendmasteigenaar Novec dinsdag. Uit een rondgang bleek volgens de woordvoerder dat behoefte was aan een beter bereik.

“Als we er dan toch mee bezig zijn, kunnen we dat meteen meenemen”, aldus de zegsvrouw van Novec.

De zendmast stortte in juli in na een brand. De 294 meter hoge constructie van gewapend beton en staal was de hoogste in het noorden van Nederland. De mast wordt momenteel herbouwd en moet in de zomer weer operationeel zijn. Na de instorting is een noodmast geplaatst, maar die heeft een stuk minder bereik.

Het hoogste bouwwerk van Nederland staat in het Utrechtse IJsselstein. De 367 meter hoge Gerbrandytoren staat ook wel bekend als zendmast Lopik. [RadioWereld.NL]

Dossier zendmasten Lopik/IJsselstein en Smilde.

Gerelateerde berichten