Hoofdredacteur wordt directeur bij Omroep Brabant

Henk Lemckert is vanaf 28 maart hoofdredacteur van Omroep Brabant. Dan zal het bestuur Lemckert officieel benoemen tot opvolger van directeur Gert Bielderman die per 1 juli met pensioen gaat. Lemckert gaat de functies van statutair directeur en hoofdredacteur combineren bij de regionale publieke omroep.

Een woordvoerder van Omroep Brabant laat weten dat de omroep midden in een aantal belangrijke veranderingsprocessen zit.

“Intern is dat de toegenomen focus op het nog uitgebreider brengen van regionaal nieuws in combinatie met het benutten van de mogelijkheden van nieuwe media. Extern worden momenteel diverse vormen van samenwerking met onder andere de regionale dagbladen en de landelijke publieke omroepen onderzocht. Tegen die achtergrond heeft het bestuur gekozen voor continuïteit en korte lijnen.”

Henk Lemckert is sinds maart 2008 in dienst van Omroep Brabant. Voordien was hij onder meer werkzaam bij RTV Noord-Holland als adjunct-hoofdredacteur en bij de Wereldomroep.

Per 1 juli treedt Marjo l’Homme, nu nog werkzaam bij de regionale omroep van Limburg,  als adjunct-hoofdredacteur in dienst. Carlo van Acker, hoofd van het facilitair bedrijf van Omroep Brabant, vervult vanaf die datum de rol van plaatsvervangend directeur.

Gerelateerde berichten